Να στείλετε μήνυμα
Νέα
Σπίτι > Νέα > Εταιρικές ειδήσεις Τι είναι το PLA;
Εκδηλώσεις
Επικοινωνήστε μαζί μας
86-027-83991169
Επικοινωνήστε τώρα

Τι είναι το PLA;

2022-12-20

Τελευταίες εταιρικές ειδήσεις για Τι είναι το PLA;

Τι είναι PLA;

PLA είναι 100% και βιοδιασπάσιμος, ένα από τα πρώτα ανανεώσιμα πολυμερή σώματα για να ανταγωνιστεί με τα παραδοσιακά πολυμερή σώματα από την άποψη της απόδοσης και της περιβαλλοντικής επίδρασης! Επειδή εκπέμπει τις τρεις φορές λιγότερες εκπομπές C02 και είναι ήδη στην αγορά, PLA θα μπορούσε πολύ καλά να συμφιλιώσει το πλαστικό με τον πλανήτη. Εδώ είναι όλα που πρέπει να ξέρετε για αυτό bioplastic.

 

Polylactic οξύ σε εκείνοι εν γνώσει

 

Η σύντμηση PLA προέρχεται από το polylactic οξύ.

Συνθεμένη PLA της théophile-Jules Pelouze φαρμακοποιών πρώτα το 1845. Το 1954, η χημική επιχείρηση Dupont κατοχύρωσε μια βιομηχανική διαδικασία σύνθεσης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Μάθετε για την ιστορία του πλαστικού σε 15 βασικές ημερομηνίες. Στη δεκαετία του '60 και τη δεκαετία του '70, αυτό το πολυμερές σώμα χρησιμοποιήθηκε στις βιοϊατρικές εφαρμογές επειδή μπόρεσε να υποβιβάσει υπό τους φυσιολογικούς όρους. Επειδή PLAs είναι μη τοξικό και βιοσυμβατό, χρησιμοποιείται συχνά για να κάνει τις βιοδιασπάσιμα σειρές και τα μοσχεύματα συρραφών για τη συνεχή απελευθέρωση φαρμάκων.

Στη δεκαετία του '90, PLA που επεκτείνεται σε άλλες χρήσεις. Η επιχείρηση Cargill ανέπτυξε μια δαχτυλίδι-ανοίγοντας διαδικασία πολυμερισμού (ROP) που επέτρεψε σε το για να συνθέσει το μοριακό ψηλό βάρος PLA (αποκαλούμενο PPLA) σε μια βιομηχανική κλίμακα (που πωλείται με μορφή σβόλων). Χάρι στις μηχανικές ιδιότητες και τη βιοδιασπασιμότητά του, PLA μπορεί να αντικαταστήσει τα μη-βιοδιασπάσιμα πολυμερή σώματα όπως η PET και το πολυστυρόλιο.

Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει από τότε ακόμα τους καλύτερους τρόπους να σχεδιάσουν PLA και να δημιουργήσουν τις διατυπώσεις για τις συγκεκριμένες εφαρμογές.

 

PLA: το α και βιοδιασπάσιμος bioplastic!

Τι είναι PLA;

PLA είναι ένα bioplastic που είναι και οι δύο ΚΑΙ βιοδιασπάσιμος, ενώ το περισσότερο bioplastics είναι είτε ΕΊΤΕ βιοδιασπάσιμος, αλλά σπάνια και οι δύο αμέσως!

PLA είναι ταξινομημένο δεδομένου ότι ένα 100% το πλαστικό: έχει κάνει των ανανεώσιμων πόρων όπως ο κάλαμος καλαμποκιού ή ζάχαρης. Το γαλακτικό οξύ, που λαμβάνεται από τα ζυμώνομαοντας σάκχαρα ή το άμυλο, μετασχηματίζεται έπειτα σε ένα μονομερές αποκαλούμενο lactide. Αυτό το lactide είναι έπειτα πολυμερισμένο για να παραγάγει PLA.

PLA είναι επίσης βιοδιασπάσιμο δεδομένου ότι μπορεί να λιπαθεί. Εντούτοις, το compostability του ήταν περιορισμένο μέχρι πρόσφατα δεδομένου ότι απαίτησε τις σταθερές υψηλές θερμοκρασίες, σημαίνοντας θα μπορούσε μόνο να λιπαθεί στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, ο χρόνος αυτό πήρε για να αποσυνθέσει σημαμένος ότι θα μπορούσε μόνο να χρησιμοποιηθεί για να παραγάγει τις λεπτές ταινίες με μια περιορισμένη ποσότητα του PLA (και επομένως λίγες τα συστατικά). Αυτό το πρόβλημα τώρα έχει επιλυθεί εξ ολοκλήρου χάρι σε Evanesto®, η πρώτη πρόσθετη ουσία που έχει επιτρέψει στα PLA-πλούσια πλαστικά για να λάβει την ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΓΧΩΡΙΑ πιστοποίηση από την οργάνωση Tüv Αυστρία. Αυτή η πρόσθετη ουσία επιτρέπει στους μικροοργανισμούς στο λίπασμα για να αφομοιώσει PLA γρηγορότερα και εύκολα, εξασφαλίζοντας ότι η πλαστική συσκευασία και τα προϊόντα (ακόμη και άκαμπτοι) μπορούν να προστεθούν στα εγχώρια composters μαζί με τα απορρίματα τροφίμων και άλλα είδη biowaste.

Ένας αυξανόμενος τομέας της εφαρμογής!

Οι ρητίνες PLA μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς σημαντικές ρυθμίσεις στα υπάρχοντα εργαλεία της βιομηχανίας πλαστικών: ένα σημαντικό πλεονέκτημα που σημαίνει τον ολόκληρο τομέα μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει PLA.

PLA είναι ένας διαφανής και άκαμπτος πολυεστέρας στη θερμοκρασία δωματίου, που αυτή εκτός από άλλη λιπασματοποιήσιμη και οι ρητίνες αυτήν την περίοδο στην αγορά. PLA έχει μια διαφανή και λαμπρή εμφάνιση παρόμοια με το γυαλί, είναι εύκολο να τυπωθεί επάνω, είναι ανθεκτικό στα λίπη και πολλούς οργανικούς ενώσεις και διαλύτες, και έχει τις ενδιάμεσες ιδιότητες εμποδίων όπως το πολυστυρόλιο. PLA μπορεί επομένως να αντικαταστήσει τα απολιθωμένος-βασισμένα προϊόντα σε πολλές εφαρμογές.

Επειδή PLA είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσει με τα τρόφιμα, ο συνηθέστερα βρίσκεται σε αυτόν τον τομέα (τσάντες, δοχεία, κάψες, συσκευασία, τσάντες τσαγιού, κ.λπ.). Αλλά επεκτείνεται σε μια αυξανόμενη ποικιλία των εφαρμογών: στο σπίτι (τα επιστρώματα πατωμάτων και τοίχων, κουρτίνες, προστασία, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τσάντες δοχείων, τσάντες ηλεκτρικών σκουπών, παιχνίδια, ηλεκτρονικές συσκευές, σκουπίζουν, πάνες, κ.λπ.), την ηλεκτρονική (προστασία smartphone, υπολογιστές), τους διάφορους τύπους συσκευασίας, υγιεινής (σκουπίζει, πάνες), γεωργίας (δοχεία, ταινίες, πίεση, συνδετήρες, κ.λπ.), αυτοκινήτων (ταμπλό, περιποιήσεις), και βιομηχανιών (πολυ τσάντες, φουσκάλες, περικάλυμμα φυσαλίδων, κ.λπ.).

PLA έχει γίνει γρήγορα η πιό κοινή ίνα στην τρισδιάστατη εκτύπωση. Η βιοδιασπασιμότητα PLA εγκαθιστά τέλεια με το πνεύμα της τρισδιάστατης εκτύπωσης (που παράγει ακριβής ελάχιστος, κατόπιν παραγγελίας, onshoring). Επιπλέον, οι τρισδιάστατες ίνες εκτύπωσης αποτελούνται συχνά από PLA λόγω των θερμικών και μηχανικών ιδιοτήτων της.

Το μέλλον ανήκει σε PLA

Οδηγημένη από την ισχυρή απαίτηση, η αγορά bioplastics συνεχίζει και αναμένεται για να αυξηθεί μεταξύ 10 και 15% το χρόνο ως το 2025 (και οι καλές ειδήσεις είναι ότι δεν θα ανταγωνιστούν με την ανθρώπινη ή ζωική παραγωγή προϊόντων). PLA είναι 100% και βιοδιασπάσιμος, ένα από τα πρώτα ανανεώσιμα πολυμερή σώματα για να ανταγωνιστεί με τα παραδοσιακά πολυμερή σώματα από την άποψη της απόδοσης και της περιβαλλοντικής επίδρασης! Γί αυτό η παραγωγή της έχει συνεχίσει να αυξάνεται από το 2001.

Υπάρχουν τώρα δύο κύριοι σφαιρικοί παραγωγοί PLA: NatureWorks LLC και συνολικό Corbion PLA. Για να αποκριθεί σε αυτήν την ανάπτυξη αγοράς, η συλλογική επιχείρηση συνολικό Corbion PLA, που δημιουργείται το 2017 από το σύνολο και την ολλανδική επιχείρηση Corbion (ένας ειδικός γαλακτικού οξέος), ξεκινήσώντη παραγωγή μιας νέας σειράς PLA κάτω από το όνομα εταηρείας Luminy® το 2018. Αυτό το PLA είναι γίνεται από τον ΓΤΟ-ελεύθερο κάλαμο ζάχαρης στις εγκαταστάσεις του σε Rayong, Ταϊλάνδη (που έχει μια ικανότητα πιάτων ονόματος 75.000 τόνων το χρόνο). Συνολικό Corbion PLA προγραμματίζει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή επί του τόπου Grandpuits του στη Γαλλία το 2024 (ικανότητα πιάτων ονόματος 100.000 τόνων το χρόνο).

Άλλες επιχειρήσεις προκύπτουν επίσης σε αυτόν τον τομέα: στην Ασία, η συλλογική επιχείρηση Anhui BBCA & γαλαξιακός (με μια ετήσια ικανότητα 40.000 τόνων) PLA ΝΕΩ Futurroqui, που προγραμματίζει να παραγάγει 100.000 τόνους ως το 2024, όπως είναι PLA ΜΗΔΈΝ (που βασίζεται στη Νότια Αμερική). Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα έτη, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να παραγάγουν 600.000 τόνους PLA το χρόνο, αρκετοί να ικανοποιήσουν τις ανάγκες πολλών αγορών.

Μια αποτελεσματική λύση για να παλεψει ενάντια στη ρύπανση από το χρήσιμο πλαστικό

 

Παραμένει σκληρό να αντικαταστήσει το πλαστικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Αυτή η παρατήρηση μοιράζεται από τη Συνθήκη κλίματος των πολιτών στη Γαλλία, η οποία δηλώνει ότι «η συσκευασία παραμένει απαραίτητη για πολλά προϊόντα για λόγους υγείας ή για να εξασφαλίσει ποιότητα των προϊόντων.» Το λιπασματοποιήσιμο πλαστικό, και επομένως PLA, είναι μια εναλλακτική λύση που θα επιτρέψει σε μας για να συνεχίσει το πλαστικό, όλα προστατεύοντας τον πλανήτη.

Τον Ιούνιο του 2020, η Συνθήκη κλίματος των πολιτών σύστησε ότι «η καθιέρωση των μηχανισμών για να προωθήσει τη χρήση τα υλικά που μπορούν να λιπαθούν και ομαλός-πέρα χρόνος-πλήρως να βιοδιασπαστούν.»

Αν και δεν μπορεί να ξέρατε για PLA πρίν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσετε (και να το λιπάνει) κάθε μέρα πολύ σύντομα!

Στείλτε το αίτημά σας απευθείας σε εμάς

Πολιτική απορρήτου Κίνα Καλή ποιότητα Συρρικνωθείτε τους ρόλους ταινιών Προμηθευτής. 2017-2024 shrinkfilmroll.com . Διατηρούνται όλα τα πνευματικά δικαιώματα.